DiscoverЦерква "Нова Надія"
Церква "Нова Надія"
Claim Ownership

Церква "Нова Надія"

Author: євангельські християни баптисти (ЄХБ)

Subscribed: 2Played: 287
Share

Description

- в яку ти можеш прийти таким, яким ти є;
- в якій ти можеш дізнатись про те, що зробив для тебе Бог;
- в якій ти зможеш знайти справжніх друзів.
335 Episodes
Reverse
I. РадістьII. Надію на Царство БожеIII. Воскресіння всього в майбутньому
На прикладі життя Іллі, висвітлити як Бог працює з нами у наших випробуваннях і якою може бути наша реакція і дії на це. Наша користь від цього і хто для нас є Ісус під час цих періодів життя.
Про сімейність Творця і сімейне поклоніння у Біблії та у сучасному контексті
True happines is found in being a supporting actor in God's story rather than the star in your own story. Справжнє щастя полягає в тому, щоб бути актором другого плану в Божій історії, а не зіркою у власній.
There are many examples of God's miraculous intervention in the lives of different people in the Bible. One such story is the rescue from the fiery furnace of three Jewish men Shadrach, Meshach and Abednego during the time of the Jewish people in Babylonian captivity. Does this incident mean that God will always work this way in our lives? And what should we, Christians, do in today's world when we do not receive such great miracles from the Lord? В Біблії є багато прикладів чудесного втручання Бога в життя різних людей. Однією з таких історій є врятування від вогненної печі трьох єврейський чоловіків Шедраха, Мешаха та Аведнего в часи перебування єврейського народу у вавилонському полоні. Чи означає цей випадок, що Бог завжди буде діяти таким чином у нашому житті? І що робити нам, християнам, у сучасному світі, коли ми не отримуємо таких величних чудес від Господа?
Воскресіння Христа I. Виправдало нас II. Дало життя після смерті III. Дало нам місію
Зазвичай люди думають, що ми називаємо Бога Батьком через те, що проводимо деяку аналогію із земними відносинами батьків і дітей, які переносимо на Бога. Апостол Павло вчить, що справа з точністю до навпаки: Бог є Отець Сина, і від Нього походить принцип батьківства і на небесах, і на землі. Але що робити, коли наша віра вступає в конфлікт із нашим досвідом, як ми маємо повірити у те, що протирічить нашому досвіду?
Де шукати відповіді на такі складні питання: Для чого я існую? Чим я маю займатись? Й взагалі яка цінність мого життя? Насправді відповідь на такі складні питання може дати той хто нас створив
Страждання - обʼємна тема Старого і Нового Заповіту. Страждання як інструмент нашого зростання в Бозі. Страждання = благословіння. Значущість земних страждань незрівнянна із вічною славою . Люблячий Батько допустив Страждання до Свого Улюбленого Сина.
Тож ідіть, і навчіть всі народи, хрестячи їх в Ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа, навчаючи їх зберігати все те, що я Вам заповів. І ото, Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку! Амінь!
Мовчання Ісуса Христа говорить про ПРИЙНЯТТЯ НИМ НАШОЇ ПРОВИНИ на Себе. Мовчання Ісуса Христа говорить про Його ПОКІРНІСТЬ суворому Божому рішенню.
Ісус вчить своїх учнів, що усе Писання свідчить про Нього, а саме про необхідність спершу постраждати Христу за наші гріхи, та увійти в славу після страждань. Розгублені учні не вірили в воскресіння, та не розуміли необхідності страждань для Месії. Та Господь виправляє хибні уявлення учнів, що дозволяє і нам вчитися бачити Христа у всій Біблії
Як діяти згідно Божих цінностей, щоб потім не спалювати себе зсередини, за не реалізовані можливості?
Терпіння - досить складна реакція на подразники. Нам складно терпіти, і дехто каже, що не вміє терпіти. Проте якби ми і справді не вміли терпіти, то не змогли б дочекатись приходу Христа. То що ж Біблія каже про терпіння?
1. Полюби 2. Поміняйся 3. Послужи 4. Повір 5. Почекай
Якщо Бог дає нам життя, то за нами вибір як жити. «Як побудувати благословенне життя?» - потрібно зосередитися на важливому. Важливим згідно Біблії є: Бог, сімʼя, здоровʼя, навчання, робота і служіння іншим людям.
Яке у мене покликання? Чого від мене хоче Бог? Це актуальні питання, на які люди часто шукають відповіді, бо ми живемо лише раз і хочеться витрачати життя на щось вартісне. Розглянувши притчу, ми з'ясуємо, з чого усе має починатися та як дізнатися волю Божу на своє життя.
Тривожний період життя, з яким українці зустрічають 24 рік, є благодатним часом для росту довіри Богу. Ґрунт для росту віри знаходиться в Біблії, в дослідженні: - Божих досконалостей (характеристик Бога) - Хто Він є, - Божих обітницях - що Він пообіцяв, - та Божих діях, як в біблійному наративі, так і в твоєму особистому житті. Пізнавай Бога і довіра Йому зростатиме!
Іриней сказав про Різдво "Бог став людиною, щоб людина стала Богом" Як виглядає Різдво сьогодні? Частіше можна побачити різдвяних оленів та Санту, ніж вертеп. Це сімейне свято де можна порадіти подарункам. А хтось святкуватиме Різдво в окопі. Якби Іриней доносив суть Різдва тезою сьогодні, щоб він сказав? У чому суть Різдва 2023 в Україні?
Ісус прийде вдруге, врятує Своїх і покарає ворогів, але що далі? Далі життя на новому небі та новій землі у вічній присутності Бога. Бог відновить все, що зіпсувалось через наше гріхопадіння, ми будемо радіти в воскреслих тілах на оновленій землі в Новому Єрусалимі, де ми будемо вічно бачити Бога!
loading
Comments 
loading
Download from Google Play
Download from App Store